درمان کم کاری تیروئید در نوزادان

درمان کم کاری تیروئید در نوزادان ، درمان کم کاری تیروئید نوزادان در طب سنتی ، درمان کم کاری تیروئید در نوزاد ، درمان کم کاری تیروئید در کودکان،چگونگی درمان کم کاری تیروئید در نوزادان،درمان قطعی کم کاری تیروئید در نوزادان،راه درمان کم کاری تیروئید در نوزادان

درمان کم کاری تیروئید در نوزادان ، درمان کم کاری تیروئید نوزادان در طب سنتی ، درمان کم کاری تیروئید در نوزاد ، درمان کم کاری تیروئید در کودکان 

بیماری کم کاری تیروئید در نوزادان

تحقیقات علمی ثابت کرده است که کم کاری تیروئید در نوزادان یکی از بیماری های مهم است که می تواند در سیستم عصبی و رشد مغز نوزادان اثر بگذارد .هر هفته تاخیر در درمان کم کاری تیروئید نوزادان باعث کاهش سطح IQ شده و در صورتی که کم کاری دیر تشخیص داده شود و این نوزادان درمان نشوند منجر به عقب ماندگی ذهنی درآنها می شود.بهترین زمان درمان این بیماری روزهای اول تولد، به خصوص تا شش هفتگی می باشد.face maskکم کاری مادرزادی تیروئید، بر اثر کمبود هورمون های تیروئید در بدو تولد یا پس از آن دیده می شود. در این بیماری سطح هورمون تیروکسین کمتر از میزان طبیعی است. این بیماری اغلب موارد در اثر اختلال غده تیروئید در دوران جنینی اتفاق می افتد. هر نوزادی که متولد می شود، ممکن است به این بیماری مبتلا باشد. با توجه به این که غده تیروئید بر همه جوانب سلامت تاثیر می گذارد، در صورت کنترل و تشخیص کم کاری تیروئید، اقدامات درمانی برای آن باید به سرعت شروع شود.دکتر سهیلی پور، می گوید:کم کاری تیروئید بر اثر کمبود ترشح هورمون های تیروئید، ممکن است از بدو تولد یا درهر زمانی پس از تولد ایجاد شود. لزوم تشخیص به موقع این بیماری از آن روی اهمیت دارد که سال های اول عمر، زمان تکامل مغز کودک بوده و تکامل طبیعی مغز وابسته به هورمون های تیروئید است. این بیماری در بدو تولد به ندرت علائم دارد. در صورت تشخیص می توان از عوارض برگشت ناپذیر و غیرقابل جبران آن جلوگیری کرد. اختلال در تکامل غده تیروئید و اختلال در سنتز هورمون های تیروئید، علل این بیماری است. بروز کم کاری مادرزادی تیروئید، در دختران دو برابر پسران است.در این مطلب از سایت جسارت به بهترین ورزش برای لاغری شکم می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.دقت داشته باشید که درمان کم کاری تیروئید با تغذیه نیز انجام می پذیرد.

علائم کم کاری تیروئید در نوزادان

باید دقت داشته باشید که کم کاری تیروئید در 95 درصد موارد در بدو تولد بدون علامت است و بندرت با علائمی از قبیل، ورم اطراف چشم، خواب آلودگی، زبان بزرگ و زردی طولانی خود را نشان می دهد. با از بین رفتن زمان طلایی و به تعویق افتادن درمان، این بیماری با اختلال در تکامل مغز، سبب بروز اختلال توانایی های مغزی، بدنی و رشد قدی می شود. همچنین بروز اختلال در ترشح هورمون های تیروئید در ماه های اول تولد، باعث عقب ماندگی ذهنی کودک می شود.شایع ترین علت کم کاری مادرزادی تیروئید، اختلال در تکامل کامل یا نسبی غده تیروئید یا جایگزینی نامناسب تیروئید در دوران جنینی است.استفاده از بعضی داروها در دوران بارداری نظیر داروهای ضد تیروئید و داروهای حاوی مقادیر زیاد ید و اختلالات ارثی باعث اختلال در ساخت هورمون تیروئید و کم کاری آن می شود.

بهترین زمان درمان کم کاری تیروئید در نوزادان

اگر زود متوجه این بیماری شویم، درمانش فقط با خوردن قرص خوراکی لووتیروکسین انجام می‌گیرد که بر اساس وزن نوزاد، پزشک مقدار مصرف این قرص را تعیین می‌کند.بهترین زمان درمان این بیماری روزهای اول تولد، به خصوص تا شش هفتگی می‌باشد. وقتی که زمان درمان به تعویق افتد، ضریب هوشی نوزاد کم می‌شود و هر چقدر که درمان زودتر شروع شود، ضریب هوشی بیش‌تر به مقدار طبیعی نزدیک خواهد بود. به عنوان مثال اگر درمان را بعد از 3 ماهگی شروع کنیم، در نتیجه ضریب هوشی طبیعی را نخواهیم داشت، مگر این‌که کم‌کاری مادرزادی تیرویید خیلی شدید نبوده باشد. موارد شدید کم‌ کاری مادرزادی تیرویید و یا درمان بعد از 3 ماهگی نوزاد، منجر به عقب ماندگی ذهنی می‌شود.در نتیجه، عقب ماندگی ذهنی و اختلال رشد مهم‌ترین عوارض عدم درمان به موقع در این بیماری می‌باشد. معمولا در هر ۳۰۰۰ تولد، ۱ نوزاد با کم کاری تیروئید مادرزادی متولد می‌شود. حدود ۱۰ تا ۲۰% این موارد ارثی است و باقی آن به دلایل دیگر پیش آمده است. دلایلی مانند:اختلالات غدد (۸۵% موارد)اختلالات هورمونی (تولید غیرطبیعی هورمون تیروئید در بدن، ۱۰ تا ۱۵% موارد)هورمون تیروئید برای رشد مغز و رشد جسمی نوزادان ضروری است؛ بنابراین کم کاری تیروئید مادرزادی، اگر درمان نشود، ممکن است منجر به اختلالات ذهنی و توقف در رشد کودک شود. البته امروزه به دلیل پیشرفت‌های پزشکی، تشخیص زودهنگام و درمان‌های موثر، نوزاد می‌تواند بدون هیچ مشکلی، زندگی سالمی داشته باشد.

درمان کم کاری تیروئید در نوزادان

اگر ثابت شود که کم‌ کاری مادرزادی تیرویید به علت نبودن غده تیرویید است و در واقع پزشک تشخیص داده باشد که کم‌کاری تیرویید موقتی نیست، در این گونه موارد درمان تا آخر عمر باید ادامه داشته باشد و در نتیجه هیچ‌وقت مصرف دارو را نباید قطع کرد، ولی در صورتی که تشخیص کم کاری مادرزادی تیرویید داشته باشند، باید تا 3 سال درمان شوند.در سال اول، هر یک تا سه ماه و در سال دوم، هر سه ماه یک بار آزمایش تیرویید تکرار می‌شود تا مقدار دارو در حد مناسب نگه داشته شود. اگر همکاری والدین صحیح باشد با درمان، آزمایشات به حد طبیعی می‌رسد.در بچه‌هایی که نتایج آزمایش تیرویید در طول درمان، هیچ‌وقت به حد طبیعی نرسد، باید دارو را تا آخر عمر ادامه داد، ولی بچه‌هایی که در طول سه سال اول درمان، نتیجه آزمایش تیرویید و رشدشان خوب باشد، در 3 سالگی به مدت 6 هفته درمان را قطع می‌کنیم و اگر با قطع درمان، آزمایش آن‌ها به سمت کم کاری تیرویید پیش رفت، می‌بایستی تا آخر عمر درمان را ادامه داد و اگر در 3 سالگی با قطع درمان، آزمایش‌ها در حد طبیعی باقی ماند، کم کاری، موقتی تلقی می‌شود و دیگری نیازی به درمان نمی‌باشد، مگر این که توسط پزشک تشخیص داده شود و دوباره مشکلات و علایم دیگری به سمت این بیماری وجود داشته باشد.

نحوه تشخیص کم کاری تیروئید در نوزادان

تشخیص کم کاری تیروئید در نوزادان از روی علایم و نشانه‌ها، کار دشواری است. به همین دلیل در کلیه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، تست غربالگری تیروئید برای نوزادان انجام می‌شود. برای انجام آزمایش، پاشنه پای نوزاد را خراش کوچکی می‌دهند و مقداری از خون او را برای نمونه گیری جمع آوری می‌کنند.در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش (سطح پایین هورمون تیروئید)، به سرعت به پزشک نوزاد اطلاع داده می‌شود. در حدود ۲ هفته پس از تولد نوزاد نتیجه آزمایش مشخص می‌شود. پیش از شروع درمان، پزشک درخواست آزمایش خون از رگ نوزاد، برای تشخیص دقیق کم کاری تیروئید مادرزادی را می‌دهد. گاهی اوقات پزشک دستور انجام اسکن تیروئید را می‌دهد تا مشخص شود که آیا غده تیروئید وجود دارد؟ یا اندازه‌اش چقدر است؟

درمان کم کاری تیروئید در نوزادان با دارو

در صورت بروز بیماری در نوزاد، برای درمان بیماری فقط از قرص لووتیروکسین به این دلیل که راحت‌ترین راه جذب هورمون تیروئید از طریق سیستم گوارشی است استفاده می‌شود.وی افزود: مقدار داروی تجویز شده توسط پزشک در قاشق خرد شده و در شیر مادر یا آب حل گردیده و به نوزاد خورانده می‌شود اما بهتر است نیم ساعت قبل از مصرف تا نیم ساعت بعد از آن کودک چیزی نخورد.رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: قرص لووتیروکسین نباید هم‌زمان با قطره آهن یا داروهای حاوی کلسیم و مولتی ویتامین مصرف شود و باید بین مصرف این دارو و قرص لیووتیروکسین حداقل ۴ الی ۳ ساعت زمان باشد.وی تاکید کرد: بین مصرف قرص لووتیروکسین و شیرهای حاوی سویا(ایزومیل) نیز حداقل۲ – ۱ ساعت فاصله باشد زیرا می‌تواند جذب دارو را مختل کند.

عوارض جانبی مصرف لووتیروکسین در نوزادان

ساختار داروی لووتیروکسین مشابه هورمون تیروئید است و مصرف آن به مقدار معین مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما در موارد نادر ممکن است موجب سردرد، لرزش دست، استرس و تحریک پذیری، کم خوابی، ضعف عضلانی، تعریق زیاد، گرگرفتگی، تب، تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال، کاهش وزن، افزایش اشتها، اختلال قاعدگی زنان و ریزش مو شود.

پیشگیری از کم کاری تیروئید در نوزادان

در مورد کم کاری مادرزادی تیرویید، اگر علت، کمبود ید باشد، با دادن ید به مادران قبل از بارداری، قابل پیش‌گیری می‌باشد، ولی در مواردی که علت، نبودن غده تیرویید است پیش‌گیری وجود ندارد.برای مادری که تست حاملگی مثبت دارد، نمی‌توان ید رادیواکتیو تجویز کرد و یا داروهایی که ایجاد کم کاری در نوزاد می‌کنند، زیرا می‌تواند باعث کم کاری تیرویید در جنین شود. به یاد داشته باشید که تشخیص به موقع از اهمیت خاصی جهت پیش‌گیری از عوارض برخوردار است. خوشبختانه در برنامه‌های وزارت بهداشت پیشنهاد شده که برنامه غربالگری برای نوزادان انجام شود.

بیشتر بخوانید : تیروئیدیت هاشیموتو ♥ درمان کم کاری تیروئید با تغذیه ♥ پرکاری تیروئید در طب سنتیکم کاری تیروئید و حاملگی علت پرکاری تیروئید چیست